Populaire producten:
De grootste specialist in traptractors
Kloppende voorraden, snelle levertijden
Verzenden naar België geen probleem
Voor alle vragen bereikbaar:
Home » Traptractor.net Informatie » Service » Garantie en retouren

Garantie en retouren

Garantie

Er zijn twee soorten garantie: wettelijke garantie en extra garantie. De laatste garantie noemen we ook wel fabrieksgarantie. Garantie biedt de nodige voordelen. Als u er binnen de garantieperiode achter komt dat het product niet deugt, mag u ervan uitgaan dat er al iets mis mee was. U kunt dan altijd bij ons terecht.

Wettelijke garantie

Onze producten zijn over het algemeen zeer duurzaam en betrouwbaar, ondanks dat kan het uiteraard voorkomen dat er toch een defect ontstaat. Uiteraard heeft u als klant dan recht op gratis reparatie of een nieuw product  mits het binnen het gestelde garantietermijn valt. 
Volgens de wet heeft u altijd recht op een product van goede kwaliteit. Blijkt binnen de garantietermijn dat het artikel niet werkt, dan geldt het wettelijk bewijsvermoeden. Er wordt dan aangenomen dat het artikel al bij aankoop niet goed was en het defect niet door de consument is veroorzaakt. Binnen deze termijn heeft u recht op een gratis reparatie, of een nieuw product. 

Aanvullende fabrieksgarantie

Op sommige van onze producten geeft de fabrikant extra garantie. De informatie over deze garantie en wat deze inhoudt is te vinden bij het product of de fabrikant. Wij raden u daarom ten alle tijde aan in het geval van een gebrek eerst met ons contact op te nemen. Wij zorgen ervoor dat de reparatie van het product op de juiste manier verloopt. 

Mocht er een defect ontstaan aan uw product, dan dient u dit te allen tijde te melden via onze website door het formulier 'Retour/Garantie (RMA) aanvraag' in te vullen.

14 dagen op zicht

Voor alle bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in uw bezit is. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken tenzij anders vermeld. Na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst een feit.

Retouren

Wanneer u niet tevreden bent over het artikel, dan kunt u het binnen de zichttermijn retourneren. 
 
Voor retouren gelden de volgende regels. Mocht u de bestelling willen retourneren, dan kan dit uitsluitend als deze:

  • binnen de zichttermijn van 14 dagen wordt teruggestuurd.
  • in de onbeschadigde, niet beschreven en - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele fabrieksverpakking zit.
  • compleet, niet gebruikt en onbeschadigd zijn.
  • via het formulier 'Retour/Garantie (RMA) aanvraag' worden aangemeld om een juiste afhandeling te kunnen garanderen.
  • juist (en eventueel verzekerd) worden geretourneerd. Dit is uw eigen verantwoordlijkheid.

Tevens geldt dat:

  • De verzendkosten voor eigen rekening zijn. Franco of rembourszendingen worden niet in ontvangst genomen.
  • Het retour gezonden product zal worden beoordeeld. 

Er komen vaak vele artikelen retour waarvan de verpakking en of het product helaas niet deugdelijk meer van is. Helaas kunnen we dit artikel niet meer via onze webshop verkopen, Wij zijn dan genoodzaakt dit artikel als showroom-model te verkopen. Helaas kunnen we in deze gevallen het artikel niet kosteloos ruilen of het volledige aankoopbedrag hiervan terugstorten. Na beoordeling wordt het bedrag van de retour binnen 14 dagen op uw rekening gestort.
Producten die zijn gekocht met een waardebon of tegoedbon, worden niet uitbetaald. U ontvangt een nieuw tegoed, welke door u kan worden verzilverd.

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel is het volgende van belang:

  • Voeg altijd de retourbon bij uw retour, inclusief opgave van de retourreden.
  • Stuurt u meer dan één pakje terug en hebt u maar één retourbon, voeg dan bij de andere pakjes een briefje met daarop uw naam, adres en ordernummer.

Voor meer informatie verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Beschadigd / Verkeerd geleverd

Controleer uw bestelling direct bij de aflevering op eventuele schade en/of juistheid!  Indien een product bij levering reeds defect is of er is een verkeerd product geleverd, dan dragen wij hiervoor de volledige verantwoordelijkheid. 
Wij zullen dit probleem voor u verhelpen door het defecte of verkeerd geleverde product retour te nemen en een correct product naar u te verzenden (tenzij het product is afgehaald.).
Wanneer u bij levering constateert dat uw bestelling geopend is geweest of dat deze zware beschadigingen heeft adviseren wij u het product niet in ontvangst te nemen. U dient ons hier altijd direct van op de hoogte te stellen, zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen en u een nieuw product kunnen leveren.

<< Betalingsmogelijkheden < Terug naar menu> Vragen en klachten >>